Република Србија
ДРУГО ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРAДУ

Поводом саобраћајне незгоде од дана 26.6.2024.године у Београду, у Ул.Војводе Степе, којом приликом је малолетна М.Ђ задобила тешке телесне повреде, дана 28.6.2024.године у Друго ОЈТ У Београду доведена је осумњичена Н.К, претходно задржана од стране МУП РС по налогу Тужилаштва, ради саслушања, због кривичног дела Тешко дело против безбедности јавног саобраћаја- чл.297 ст.1 у вези чл. 289 ст.1 КЗ.

 

Осумњиченој је на терет стављено да је предметну саобраћајну незгоду изазвала са умишљајем, с обзиром да је возилом управљала под дејством алкохола од 1.51 промила алкохола у крви и јер је до незгоде дошло на пешачком прелазу.

 

Осумњичена је изнела своју одбрану, након чега је Друго ОЈТ у Београду поднело предлог Другом основном суду у Београду за одређивање притвора осумњиченој на основу чл.498. ст.1 у вези чл.211 ст.1 и то по тачкама

  1. – како осумњичена не би утицала на сведоке, односно оштећену и очевице догађаја
  2. – како не би поновила кривично дело, а с обзиром да је према подацима из регистра прекршајних санкција против осумњичене поднето 33 захтева за покретање прекршајног поступка због извршења прекршаја из Закона о безбедности саобраћаја на путевима, а по којим захтевима је Прекршајни суд у Београду донео 11 осуђујућих пресуда
  3. – имајући у виду све околности под којима је дело извршено, а које су изавзвале узнемирење јавности, које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

 

Тужилаштво наставља рад у предмету спровођењем осталих доказних радњи.