Republika Srbija
DRUGO OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

Dana 06.03.2021. godine policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd, PS Čukarica su po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog N.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana 248. Krivičnog zakonika, postupajući suprotno Uredbi Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne  bolesti COVID-19.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden zameniku Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, pred kojim je izneo odbranu, u potpunosti priznajući izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Zamenik javnog tužioca i okrivljeni su zaključili sporazum o priznanju krivičnog dela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana 248. Krivičnog zakonika, kojom prilikom je okrivljenom izrečena kazna zatvora u trajanju od tri meseca, koja će se izdržavati u kućnim uslovima uz primenu elektronskog nadzora, kao i mera bezbednosti – zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti iz člana 85. Krivičnog zakonika u trajanju od jedne godine.